Wed, 30/09/2015 - 19:58 · per neokinok

TELENOIKA 15 ANYS - SEM-ART AV

17 d'0ctubre de 2015
Convent de Sant Agustí

Carrer del Comerç, 36

El SEM-ART AV pretén reflexionar sobre les diferents manifestacions que podem trobar dins d'aquest camp de creació contemporània, des d'una perspectiva històrica que ens ajudi a comprendre el context i evolució d'aquestes disciplines artístiques.


Més d'una dècada de Vjing (Creació i evolució de l'escena nacional)
En aquests més de 15 anys hem estat partícips de la creació de l'escena Vjing i del Live Av i testimonis privilegiats de com l'escena nacional s'ha sofisticat i diversificat i de com els Vjs i els artistes visuals a temps real han sabut buscar nous espais expositius per desenvolupar el seu treball.


Sala Calidoscopi 18: 00-18.45h :: Presentació i taula rodona ::


Per analitzar aquest fenomen presentem una taula rodona amb Vjspain, que compleixen 10 anys com a col·lectiu i Xavier Gibert Off :: TV (telenoika.net), Juanjo Fernandez Gnomalab i Fausto de SlideMedia, tots 3 actius dins el sector del vídeo a temps real des de finals de la dècada dels 90


Sala Capella ::


Instal·lació :: Alba G Corral,
És una de les artistes nacionals més reconegudes dedicades al codi creatiu aplicat a performances audiovisuals a temps real.
En aquesta ocasió volem utilitzar la seva obra com a exemple de la diversificació i recerca de nous mitjans i espais expositius en els quals aquests artistes visuals busquen desenvolupar el seu treball. Alba ens presentarà una peça d'exposició en format imprès, de 2x1 metres amb una creació abstracta realitzada amb eines de "codi creatiu".


Instal·lació :: “Mapping de veritat” per Raimon Guarro.
Si amb l'obra que exposem d'Alba volem mostrar el camí que alguns artistes visuals estan realitzant cap a la objectivació de l'obra artística en la seva recerca de nous mitjans i espais expositius més clàssics, amb l'obra de Raimon Guarro, plantegem el camí invers; Una aproximació al medi i les eines del vídeo a temps real des de les belles arts clàssiques.


Instal·lació :: La llum de les idees: La dona per Babi Rodriguez
L'exposició mostra la vinculacions de la dona amb les noves tecnologies: com a eina creativa; però alhora reflectint com afecta el progrés en la pròpia essència femenina.
Planteja com el treball afecta la maternitat i com la maternitat és manipula com a dispositiu generador d'essers segurs de si mateixos. Com s'integren en la genètica femenina a els segles de tradició dominant masculina i als rols adoptats, la cultura del culte al cos, la màscara i el titella, l'autoaprenentatge i la reinvenció d'una dona nova .

KASHBA
http://babirodriguez.com/music/
BABI
http://www.babirodriguez.com/videoart


Sala Noble 19:00 - 22: 00h :: Live Musical + Vjing ::


19: 00-19: 45 Live REPRESENTA Corisco// Vj Electroiman
20: 00-20: 45 Live Kashba // + Neokinok
21: 00-21: 45 Live AV-Discontinu - Musik Komite


Representa Corisco
El Projecte neix el 2003 i en aquests anys han desenvolupat propostes des performances de vídeo a intervencions urbanes en ciutats com Belo Horizonte, Sao Paulo i Barcelona. Amb l'objectiu de proposar reflexions crítiques sobre les relacions polítiques i socials en les grans metròpolis, el col·lectiu treballa amb conceptes relacionats amb la cultura popular brasilera i icones visuals que remeten a l'univers del "Cangaço" ia un dels seus personatges: Corisco.


VJ Eletroiman, és un VJ brasiler que treballa un imaginari audiovisual basat en la cultura popular del Brasil. El seu treball estableix un diàleg amb el públic i presenta un autèntic i complex univers d'icones construït a partir d'una llenguatge que barreja el vídeo amb altres tècniques, com la fotografia, dibuixos, 3D i animacions 2D.
A més del seu treball artístic, el VJ Eletroiman també organitza el Festival Visual Brasil, www.festivalvisualbrasil.com i és fundador del Projecte híbrids www.proyectohibrido.org.
http://vjeletroiman.com/


K a s h b a neix de l'entusiasme per la indagació de la música electrònica més càlida. Del reconeixement dels sentiments més sincers. El grup està format per dos membres de la Comunitat Audiovisual Telenoika: K-sero, conegut pel seu llarg recorregut com a músic electrònic i membre de Los Subwoofus. I Babi Rodríguez, BabiÓ vj, artista visual ara dedicada a projectar la seva veu. El resultat d'aquesta unió es condensa en atmòsferes que oscil·len entre la cadència del trip-hop i el ressò de les cultures. Però sobretot, i fugint de catalogacions, representa el naixement d'una nova personalitat musical.
https://soundcloud.com/kashba


Music Komite és una plataforma multidisciplinar creada el 2005 per músics, dissenyadors i VJs.
Han treballat en un ampli espectre de projectes, incloent: instal·lacions multimèdia, composicions audiovisuals experimentals i un gran nombre de bandes sonores per a documentals, spots i televisió, en els quals han treballat amb: Filler magazine (Canadà), Jordan Caylor (USA), Robert Miles (UK), Raúl Gomez estudi, Difusió gràfica, All boards family (França), Octopus collective (França), Bloc sonic (USA), Peter Stebbings (Canadà), Le film vídeo magazine, Emotive Project, Flyer 104 studio, TVE 2, Canal 2 Andalusia.
El seu projecte principal és una banda anomenada homònimament.
És part del segell Discontinu i presentaran el seu cinquè àlbum "Congo Square" (DIS21) publicat aquest mes a Discontinu Records.
http://www.musickomite.com/es

News Telenoika

 • Festival Visual Brasil 2019

  Festival Visual Brasil
  Programación


  FESTIVAL VISUAL BRASIL 2019_
  DECIMOSÉPTIMA EDICIÓN  VIERNES 27 Y SÁBADO 28 DE SEPTIEMBRE DE 2019 _
  PUNT MULTIMEDIA, BARCELONA


  VIDEOARTE, MAPPING, PERFORMANCES AUDIOVISUALES, INSTALACIONES, TALLERES Y VJS


  HORARIO VIERNES: 18HS HASTA LAS 01:00HS
  HORARIO SÁBADO: 18HS HASTA LAS 02:00HS


 • SELECTED PROJECTS AYA CONFERENCE 2019

  RESOLUCIÓN AYA 2019
  31 mayo - 2 junio, 2019
  Título: La espiral de transmutación
  Autor: Homem Gaiola (Brasil)

  Tipo de obra: Instalación visual de LEDS
  Descripción: LA ESPIRAL DE TRANSMUTACIÓN

 • NITAV

  NitAV. Telenoika 16 anys

  Dissabte 26 de novembre 2016

  Proponemos un día para encontrarnos y poder mostrar e intercambiar conocimientos y experiencias, así como para divulgar y fortalecer la escena AV existente en Barcelona.
  Contamos con la participación de colectivos y artistas que trabajan en torno a al audiovisual.


  Programa

 • Immersive Dome Workshop

  ENG::

  MIRA, Eyesberg and Telenoika organize a 3-day workshop, presentations and other activities around the immersive visual and sound experiences.

  For the 2016 edition we present the Immersive Dome Workshop, with the main aim to work the theory, the different technical options and set up, as well as the 360º content creation for Dome structures.

  Lessons will take place on 7th, 8th and 9th November in Fabra i Coats venue, using the MIRA Dome and other facilities of the venue. Workshops will be driven by international experts.


  dome romain tardy
 • II Congreso Internacional de Luz y Mapping, del 21 al 23 de julio

  El CaixaFòrum Girona acoge el II Congreso Internacional de Luz y Mapping organizado por el Festival Internacional de Mapping de Girona es un espacio de debate y reflexión dónde conocer el talento de los artistas del sector, descubrir las últimas innovaciones y aprender diferentes técnicas. Un lugar de intercambio de conocimiento y de experiencias y un marco para establecer vínculos profesionales.

News World

 • Tecno-Lògica: Jornades de tecnologies lliures per a moviments socials

  Tecno-Lògica: Jornades de tecnologies lliures per a moviments socials

  Una trobada i molta il·lusió han desembocat en aquestes jornades de lògica tecno, en què compartirem saviesa i eines per a un ús intel·ligent, lliure i humà (ergo no capitalista) de les noves tecnologies.

  retrotraer

  Programa detallat:

 • FESTIVAL FADE Cellera de Ter del 29 de juny al 2 de juliol

  En unes circumstàncies socials com les actuals i amb un país torpedejat a la seva línia de flotació en molts aspectes, el fet de destinar diners públics a organitzar un festival d’art digital i electrònica pot semblar ridícul i fins i tot arribar a molestar.

  Tot i això, després de set edicions i la participació de centenars d’artistes, investigadors i formadors, des del FADE continuem reivindicant la importància que suposa el fet de posar en contacte a aquests professionals amb el públic en general.

 • Festival Internacional de Màpping de Girona 2016: ja està en marxa!

  Ja està en marxa la propera edició del Festival Internacional de Màpping de Girona 2016, que aquest any es celebrarà entre els dies 22 i 24 de juliol. Si esteu interessats a participar al concurs, afanyeu-vos, la convocatòria tanca el dijous 28 d'abril de la setmana que ve!

  Concurs FIMG: La convocatòria es tanca el 28 d'abril!
 • LA PEDRERA: MOVIMENTS GRANADOS

  Un espectacle singular de producció pròpia concebut expressament per a La Pedrera i dirigit per Xavi Bové, en el que es representen visualment peces d’Enric Granados mitjançant l’anàlisi del so dels instruments interpretats en directe i del moviment del director musical. Un espectacle a la façana de La Pedrera que uneix harmònicament la llum, la música i l’arquitectura i que és a la vegada un homenatge al gran compositor català, Enric Granados, en el context de les celebracions del centenari de la seva mort.

 • Contrainfos-109 LaTele.cat

  <a href="http://latele.cat/contrainfos/contrainfos-109">http://latele.cat/contrai...

  CONTRAINFOS 109

  Benvingudes al Contrainfos 109, avui 30 de novembre de 2015 en una freda vesprada d´hivern.1.

 • Kickstarter - FPV Live Streaming Paper Airplane Drone

  kickstarter powerup-fpv-live-streaming-paper-airplane-drone

  Acerca de este proyecto

  It’s a bird. It’s a plane. Well, sort of. It’s you, flying atop your very own paper airplane... It’s PowerUp FPV: the first ever paper airplane drone with a live streaming camera!

  paper drone FPV stream
 • winterLAB. Encuentro sobre comunidad y uso crítico de la tecnología

  winterLAB. Encuentro sobre comunidad y uso crítico de la tecnología


  Programa de ponencias, mesas redondas y talleres sobre comunidad y uso crítico de la tecnología  13 NOV 2015

  15 NOV 2015

  winter lab laboral
 • TELENOIKA 15 ANYS - SEM-ART AV

  17 d'0ctubre de 2015
  Convent de Sant Agustí

  Carrer del Comerç, 36

  El SEM-ART AV pretén reflexionar sobre les diferents manifestacions que podem trobar dins d'aquest camp de creació contemporània, des d'una perspectiva històrica que ens ajudi a comprendre el context i evolució d'aquestes disciplines artístiques.