Sat, 16/11/2019 - 11:54 · per pamela
formacio-puntual

LINKAFESTA 2019

Data del taller: 
16/11/2019 - 17:00 to 20:00
Inscripció: 
Tancada
Preu: 
Gratuït

Dia: 16/11/2019
Lloc: Centre Cívic Jardins de la Pau
Preu: Gratuït
Activitat familiar

Taller tecnològic: "Ones Hertzianes i tubs de rajos catòdics, o la Bola de cristal"
Un taller sobre la televisió de les últimes dues dècades del segle XX. En aquells moments on no hi havia Internet, la televisió era el mitjà de més popular de difusió de continguts audiovisuals.

LINKFESTA 2019 son jornades de descoberta tecnològica de caràcter lúdic i per a públic familiar. Per a seguir la convocatòria de 2019 sobre “La Tecnologia Pop” amb els participants del taller proposem crear una televisió analògica que pugui retransmetre per tot el centre cívic Jardins de La Pau. Aquesta televisió consta d’un sistema radiant i un plató per a produir els continguts des de on farem emissions de VHF o UHF a aparells de televisió de rajos catòdics instal·lats al voltant del plató, per a descobrir com es feien les retransmissions televisives per mitjà de les a través d’ones hertzianes abans de la era digital.

Amb el sistema radiant farem emissions de VHF o UHF a aparells de televisió de rajos catòdics instal·lats al voltant del plató, per a descobrir com es feien les retransmissions televisives per mitjà de les a través d’ones hertzianes abans de la era digital.

El plató está construit unicament amb aparells analògics i amb ells podem crear programes de televisió en directe. A més té un espai per a experimentar amb el chroma key, una tecnologia que permet substituir un fons pla de color verd amb qualsevol altra imatge o video, fent que els personatges que estiguin fent el programa puguin estar en una infinita de contextos o ambients en temps real. Càmeres i equips de realització es connectaran amb vídeo i àudio analògic i la senyal resultant de la realització televisiva es modularà per a pujar-ne la freqüència per a ser retransmesos amb el sistema radiant.

Com a proposta de continguts proposem el videoclip musical en directe, ja que en aquella época, el gènere del videoclip estaba començant i sovint els programes televisius dedicats a la música utilitzaven un ampli ventall d’efectes i recursos creatius per a gravar les actuacions dels grups musicals. El videoclip dels 80 i 90 encara segueix sent un referent estètic per als joves d’avui.

Mes tallers

 • TALLER D’INTERACCIÓ ENTRE AUDIO I IMATGE  INSCRIPCIONS/INSCRIPCIONES/REGISTER:
  https://www.telenoika.net/tallers-2020


  Continguts del Taller


  Vídeo reactiu / seqüenciador d’àudio / wireless / Live mixer

 • SPARK AR WORKSHOP  MODULO 1

  Introducción del profesor, revisión de su trayectoria en la realización de contenido audiovisual y nuevos medios y referencias de artistas y estudios que han influenciado en la creación de su trabajo como desarrollador de Realidades Mixtas (VR,AR,XR).
  Introducción a la realidad aumentada.
 


 • TÈCNICA AUDIOVISUAL APLICADA A L'ESCENA

  Introducció
  En aquest taller farem un repàs de les tècniques emprades dins el món de l'escena per a displays audiovisuals. Veure'm des de projectors o òptiques fins a servidors AV, passant per algunes aplicacions de software que ens permetran controlar els nostres displays de manera remota.

  INSCRIPCIONS/INSCRIPCIONES/REGISTER:
  https://www.telenoika.net/tallers-2020

  Destinataris:

 • Taller d’interacció entre audio i imatge  INSCRIPCIONS/INSCRIPCIONES/REGISTER:
  https://www.telenoika.net/tallers-2020  Continguts del Taller


  Vídeo reactiu / seqüenciador d’àudio / wireless / Live mixer

 • Taller de Vídeo Mapping