Thu, 06/09/2012 - 11:18 · per telenoika

Sèrie Tallers ::: Na rratives i Poètiques audiovisuals en un Bosc : set-des 2012 / Montseny

tumblr_m52dyhQUSU1r47gojo4_250Sèrie Tallers  ::: Narratives i Poètiques audiovisuals en un Bosc

Proposem una sèrie de tallers com espais de trobada, exploració, diàleg i experimentació en un escenari privilegiat: el bosc al Montseny. Lluny d’ aturar-nos a la pell-paisatge, convidem a anar més enllà, a desvelar-nos amb la nostra mirada i a revisar els nostres processos de comprensió i creació amplificant al màxim els nostres sentits.


+INFO:: http://obirar.wordpress.com/tallers/

 

 

 

 

 

 

 

Taller 1>> Immersió sonora en un bosc ::: 22 i 23 de setembre 2012 ::: Arbúcies
Per Eva Valiño

Un bosc és un gran escenari però sobretot és un bellíssim instrument. És una caixa de ressonància viva, oberta al pas i modelada pel temps, per la temperatura, per les persones que el treballen i els animals que habiten. El que farem és entrar en l’instrument, veure amb les orelles. Explorar les seves qualitats tímbriques, tonals, melòdiques i / o expressives. Percebre les seves múltiples veus, comprometre’ns amb el seu present continu i només llavors disposar-nos a gravar. Les sessions de gravació i escolta profunda al Bosc són una estratègia per fomentar el diàleg entre el so i la natura però també són una espècie de meditació amb el bosc. Una manera de demanar-li permís perquè ens deixi entrar al seu interior.

Succeiran tantes gravacions com oients siguem, cada peça té un valor, un sentit, una forma i una durada determinada per la nostra escriptura, criteri estètic o crític. Serà un tapís, un mosaic o una frase però sempre perseguirà el compromís amb la nostra mirada, amb la nostra manera peculiar d’habitar i sentir-nos en aquest bloc espai – temps, en aquest moment de vida sonora, en aquest lloc acústic que avui anomenem bosc.

Atendrem al so des de l’ accepció més primitiva i vibracional. El sonor com cos físic, capaç de tocar i ser tocat, en aquesta primera etapa les gravacions no neixen per prendre forma a posteriori en una barreja posterior. La textura sonora dels enregistraments estarà esculpida per la reverberació, per la distància, pels canvis climàtics i morfològics del bosc a cada moment, per la seva arquitectura interna i dinàmica i sobretot per l’atzar.

L’enregistrament: els enregistraments es realitzen mitjançant equips portàtils i lleugers específicament dissenyats per a aquest fi, sempre en directe i estaran compromesos amb el bloc espai-temps en què succeeixen, és a dir són fidels al seu entorn, ho accepten i no lluiten contra ell. Els enregistraments neixen al bosc i reprodueixen, retraten al bosc en aquell moment. El compromís amb la presa directa és per tant absoluta, el rigor amb què aquesta ha de ser feta és una forma de retre culte al moment present, acceptant i incorporant aquells regals concedits per la realitat. Per tant cada representació serà única i irrepetible, així com la seva gravació.

Sobre Eva Valiño>>
http://alfonsoparra.com/prensa/cat/conversaciones/153/Eva-Vali%C3%B1o-
http://www.imdb.es/name/nm0884766/

Preu del taller: 80 euros (inclou menjar i dormir tot el cap de setmana)
Més informació e Inscripcions aobirarmontseny@gmail.com

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

Taller 2>>  El cadàver del ventríloc (apunts i jocs fora de la sincronia) ::: 20 – 21 i 27 – 28 de Octubre 2012 ::: Arbúcies
Per David Fernández

El ventríloc:: El llenguatge audiovisual es genera des d’una desconnexió essencial i radical entre imatge i so. Sempre registrats, muntats i reproduïts com a matèries independents, es sincronitzin o no en alguna o diverses etapes d’un projecte-procés. La imatge mai sona per si mateixa ni amb un so que li sigui propi, original. La imatge mai és la font. Es tracta aquí d’explorar aquesta naturalesa desvinculada, el seu sentit i potència i les seves possibilitats narratives i discursives.

El Cadàver:: La pràctica. Una peça col · lectiva d’una velocitat (compàs), però a dues direccions d’escriptura-muntatge (horitzontal / vertical) i a diversos terminis (registres). Un relat que es buscarà eficaç en la seva poètica, sense vocació d’exposar reflexiu.

El Bosc:: Les entranyes, no la pell-paisatge. Tot el que impedeix veure-ho. Espai sense nivell, fluid o articulat, habitat o rastrejat, guixat com temps, ombra i so en un desenvolupament narratiu. Maranya és trama.

Aquest taller introdueix sense voluntat sistematitzadora mètodes i dinàmiques per:
-plantejaments de disseny de so en la construcció d’un projecte audiovisual. Adaptació als equips de registre disponibles.
-desplaçar eixos a narratives i poètiques de llenguatge no-sincrònic.
-desenvolupar estratègies per a la gravació amb càmeres amb sistemes d’àudio precaris (p. ex.: equips reflex tipus 5D)
-evitar el , de vegades, constant recurs a la doble tasca d’utilitzar la càmera com perxa.
-qüestionar en profunditat hàbits-quan són tals-tipus “presa d’imatge igual a presa so” o “punt de vista igual a punt d’escolta”.

Preu del taller: 150 euros (inclou menjar i dormir els dos caps de setmana)
Més informació e Inscripcions aobirarmontseny@gmail.com

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

Taller 3>> Entre el somni i la visió ::: 24 i 25 de Novembre de 2012 ::: Arbúcies
Per Toni Serra

Sovint veiem o construïm imatges molt ben fetes, però sovint aquestes imatges són com vels o murs, no ens deixen veure més enllà. Si volem veure hem de “parar el món”, tancar els ulls i obrir-ne altres. Cal sortir, abandonar el projecte i entendre l’enregistrament i l’edició com a un procés obert, l’experiència de la visió es dona allà mateix.

Sobre Toni Serra>>
www.al-barzaj.org

Aviat més informació del programa

Preu del taller: 80 euros (inclou menjar i dormir tot el cap de setmana)
Més informació e Inscripcions aobirarmontseny@gmail.com

News World

 • Tecno-Lògica: Jornades de tecnologies lliures per a moviments socials

  Tecno-Lògica: Jornades de tecnologies lliures per a moviments socials

  Una trobada i molta il·lusió han desembocat en aquestes jornades de lògica tecno, en què compartirem saviesa i eines per a un ús intel·ligent, lliure i humà (ergo no capitalista) de les noves tecnologies.

  retrotraer

  Programa detallat:

 • FESTIVAL FADE Cellera de Ter del 29 de juny al 2 de juliol

  En unes circumstàncies socials com les actuals i amb un país torpedejat a la seva línia de flotació en molts aspectes, el fet de destinar diners públics a organitzar un festival d’art digital i electrònica pot semblar ridícul i fins i tot arribar a molestar.

  Tot i això, després de set edicions i la participació de centenars d’artistes, investigadors i formadors, des del FADE continuem reivindicant la importància que suposa el fet de posar en contacte a aquests professionals amb el públic en general.

 • Festival Internacional de Màpping de Girona 2016: ja està en marxa!

  Ja està en marxa la propera edició del Festival Internacional de Màpping de Girona 2016, que aquest any es celebrarà entre els dies 22 i 24 de juliol. Si esteu interessats a participar al concurs, afanyeu-vos, la convocatòria tanca el dijous 28 d'abril de la setmana que ve!

  Concurs FIMG: La convocatòria es tanca el 28 d'abril!
 • LA PEDRERA: MOVIMENTS GRANADOS

  Un espectacle singular de producció pròpia concebut expressament per a La Pedrera i dirigit per Xavi Bové, en el que es representen visualment peces d’Enric Granados mitjançant l’anàlisi del so dels instruments interpretats en directe i del moviment del director musical. Un espectacle a la façana de La Pedrera que uneix harmònicament la llum, la música i l’arquitectura i que és a la vegada un homenatge al gran compositor català, Enric Granados, en el context de les celebracions del centenari de la seva mort.

News ComunitAV

 • NitAV - Linalab & !ME

  AVShow
  Linalab & !ME

 • Circle of Light Festival opens call to ART VISION 2017 International Projection Mapping and VJing Competition

  MOSCOW, RUSSIA – ART VISION, the biggest projection mapping and VJing Competition, opens call! Artists are welcome to submit their projects by 10 August 2017. Shortlisted entry works will be shown on the facades of world famous Bolshoi and Maly Theaters and will be seen by millions and millions of people. The VJ battle will strike in MIR Hall being a brand new indoor venue in Moscow. Top three in each nomination will be awarded with money prizes. Entry is free.

 • Sonar 2017

  Disfruta de Sónar+D y Sónar con tu Acreditación a un precio exclusivo (solo para estudiantes de centros colaboradores)

 • WORLDWIDE CONTEST - http://airspaceispublicspace.io

  WORLDWIDE CONTEST
  You can apply from all over the world. We will send the kits to any country.

 • Concurs audiovisual: Illuminating Curiosity

  Concurs audiovisual: Illuminating Curiosity, organitzat per l'ICFO (Institut de Ciències Fotòniques de Barcelona) amb la finalitat de crear una trobada divertida i creativa entre la societat i les ciències fotòniques.

  A principis d'octubre vam llançar la 2a edició d’Illuminating Curiosity: un concurs audiovisual que exposa curiositats sobre la llum omnipresents a la nostra vida quotidiana i que convida a qualsevol persona amb esperit curiós i creatiu a buscar respostes a aquestes qüestions, explicant-les a través d'un vídeo creatiu, entenedor i original.

 • FLorest.A::

  Florest.A
  Instalación Lumínica realizada por MAV Lluminescene y VJ Vigas (Leandro Mendes) en L'Argentera, Tarragona. Agosto 2015.

  Concepción y Diseño: Lluminescene + VJ Vigas
  Programación DMX: Omar Prole
  Composición Musical: K-Sero
  Composición Visual: Omar Prole + VJ Vigas

  Agradecimientos a la Alcaldía de L'Argentera. Tarragona


 • NITERE.V1:: Led Mapping AV Show

  CAT::
  Segona versió de NITERE presentat al Visual Brasil '15, Barcelona.
  Espectàcle creat per MAV Lluminescene i ProtoPixel.

  Concepte i disseny:
  LLuminescene + ProtoPixel
  Programació DMX:
  Omar Prole
  Programació i Montatge Leds Strips:
  ProtoPixel
  Composició musical:
  Koulomek i K-sero
  Composició visual:
  Omar Prole y Vj Eletrolman