Wed, 08/07/2015 - 20:48 · per neokinok

FADE2015

http://fadefestival.com/

En unes circumstàncies socials com les actuals i amb un país torpedejat a la seva línia de flotació en molts aspectes, el fet de destinar diners públics a organitzar un festival d’art digital i electrònica pot semblar ridícul i fins i tot arribar a molestar.

Tot i això, després de sis edicions i la participació de més de cent artistes, investigadors i formadors, des del FADE continuem reivindicant la importància que suposa el fet de posar en contacte a aquests professionals amb el públic en general.

El món es globalitza i canvia molt depressa: apareixen noves corrents estètiques i la tecnologia avança a pasos de gegant, però al mateix temps també sorgeixen noves èlits i noves eines de control social que hem de conèixer i, si es dona el cas, poder combatre.

El FADE és una festa, però també, gràcies a les persones que accepten la invitació a participar-hi, un acte de resistència i una eina de canvi destinada a plantar cara a unes polítiques educatives, socials i culturals pensades amb els peus.

Així que passeu-vos-ho molt bé i endavant les atxes!

AGENDA

DIMECRES 15 DE JULIOL
21.30h, placeta: Intel·ligència Artificial (Carles Morales, xerrada) Màquines amb la capacitat d’apendre per elles mateixes? En quin punt ens trobem? Comencem a imaginar un futur que ens farà reflexionar.
DIJOUS 16 DE JULIOL
Matí, ca les Germanes: Caixes de Llum (FADE, taller) Aprèn a dibuixar amb caixes de llum i sorra. Activitat conjunta amb el Casal d'estiu.
Matí, ca les Germanes: Newskid (Océane Apffel, taller) Un nou mitjà de notícies per nens i nenes. Activitat conjunta amb el Casal d'estiu.
Matí, la Cellera i entorns: Dibuix amb GPS (FADE, taller) Un veritable concurs de dibuix per satèl·lit. Activitat conjunta amb el Casal d'estiu.
18.00h, Llar de jubilats: presentació de les propostes del FADE 2015
21.30h, placeta: Aware (Pau Ensesa i Daniel Álvarez, documental) Documental expositiu que narra la historia de Mumtaz Ahmad, el propietari d’un petit comerç, on també viu, al Barri Vell de Girona. A partir del seu dia a dia descobrim quin és el seu passat i què espera del seu futur.
22.00h, placeta: Això Nostre (documental transmèdia) Documental interactiu transmèdia sobre la societat rural actual partint d’una de les seves escoles. El projecte s’ha rodat al municipi d’Osor. Comptarem amb la presència d’alguns dels seus protagonistes.

DIVENDRES 17 DE JULIOL
21.30h, placeta: Presentació del FADE 2015 Mostra de les activitats realitzades pel FADE amb el Casal d’Estiu i la Llar de Jubilats.
22:00h, placeta: Bust Cantaire (Jordi Teixidor, mapping) Deixeu que una estàtua que porta anys i panys palplantada en un parc es desperti i us expliqui les seves aventures i desventures.
22.30h, pati de ca les Germanes: Tempesta de Neu (Lola Solanilla)Mitja tona de trossets de paper, llum negra i una espectacular proposta visual per a petits i grans. Aquest any, pel FADE, nevarà!
A partir de les 23:15h, Passeig de l’estació: Adam Mahmood (sessió DJ)El DJ cellerenc Adam Mahmood Noell serà l’encarregat d’innagurar musicalment la 7ena edició del FADE. Una sessió a la fresca i en bona companyia per anar fent boca.

DISSABTE 18 DE JULIOL
11:00h, placeta: Taller d’Electromagnetisme (Josep Armengol) Aprèn a construir un tren, un motor i un generador magnètics a partir de les curioses propietats dels imans i l’electricitat. Obert a tots els públics. (Col·laboren Esteve Farrés i IMA, www.ima.es)
Tot el dia, ca les Germanes: Trobat a Internet (Marina Boïgues, video) Una acurada sel·lecció de breus peces de video penjades a la xarxa lliures de drets d’autor.
Tot el dia, ca les Germanes: Mapa Interactiu (FADE, instal·lació)
Modela el terreny i crea mars i muntanyes mentre la sorra es converteix en un mapa que pren els colors que li pertoquen a temps real.
Tot el dia, ca les Germanes: Pianos Don't Fly Forever (Ambundimoniacadaorella i FADE, video) Peça audiovisual on reviurem la màgia d’una de les més mítiques performances del FADE.
Tot el dia, ca les Germanes: Please, Call Me! (Xavi Lloses, instal·lació) Una gran pantalla de leds, focus i un telèfon que convida a trucar-hi; convertint, a qui ho fa, en músic involuntari.
Tot el dia, ca les Germanes: L’entorn en 3D (FADE, Joan Pellicer, Xavier Barnada i Base42 Peça interactiva a partir de la impressió 3D de l’entorn de la Cellera de Ter. (Amb el suport de l’Equip de Recerca de Montglós)
Tot el dia, ca les Germanes: Música al Cub (Xavi Lloses i Blinca, instal·lació) 27 caixes invisibles suspeses a l’espai plenes de música a punt per ser activades.

Tot el dia, ca les Germanes: Dutxa Sensorial (Base42, instal·lació)Una experiència audiovisual que convida a entrar en un lloc fosc, seure, posar-se uns auriculars i deixar-se estressar.

Tot el dia, ca les Germanes: Sintetitzador Visual (Eduard Llorens, instal·lació) Pantalla radial obtinguda del reciclatge d'un disc dur. L’aparell aprofita l'efecte de persistència de la retina per a generar diferents formes i colors. (Telenoika)
Tot el dia, Casa les Germanes: Això Nostre (video interactiu) Descobriu el documental interactiu sobre l’escola La Vall (Osor).
Tot el dia, ca les Germanes: Luthiers Drapaires (instal·lació) Un altre aparell reencarnat!
Tot el dia, ca les Germanes: Bust Cantaire (Jordi Teixidor, mapping) Deixeu que una estàtua que porta anys i panys palplantada en un parc es desperti i us expliqui les seves aventures i desventures.
Tot el dia, ca les Germanes: Newskid (Océane Apffel, instal·lació) Descobriu un nou mitjà de comunicació multiplataforma per acostar l’actualitat internacional als nens i nenes d’una manera fàcil i divertida.
Tot el dia, ca les Germanes: Generador d’Alta Tensió (José Martínez, instal·lació) Genera 200KV a partir de només 12V i encén un tub de fluorescent a distància!
A partir de les 17:00h, placeta: Bzzzbip (Antònia Folguera, sessió DJ) Una aventurera multimèdia que no s’identifica amb cap etiqueta musical si no és amb la d’exploradora de micro-tendències i sons excitants.
A partir de les 17.00h, placeta: Robots Intel·ligents amb LEGO (estudiants IES Rafael Campalans, demo) Robots capaços de resoldre cubs de Rúbik de manera autònoma i de seguir línies de color negre dibuixades al terra.
A partir de les 17:00h, placeta: Half (Instal·lació per skate) Si tens un skate no el deixis a casa!
A partir de les 19:00h placeta: Drones! (Girodron, Ivan Vilaró i Carles Gelada, demo) Observa la Cellera amb ulls d’ocell gràcies a un drone equipat amb una minúscula càmera de video i descobreix aparells 100% casolans i de competició.
21.00h, placeta, Headbirds (sessió DJ)Un artista que després de C156, XLR8R, Playground o Concepto Radio no ha fet més que rebre elogis per la seva encertada barreja d’UK funky, bass i sons tropicals.
A partir de les 22:15h, placeta: Robot (Raül Fernández i Álex Posada, instal·lació) Un enorme i espectacular robot interactiu al més pur estil de les velles pel·lícules de ciència ficció japoneses.
A partir de les 22.30 h, Suspès (PlayMID, instal·lació) Matriu formada per una gran quantitat de globus d’heli amb leds RGB en el seu interior, elevant-se com si es tractés d’una petita constel·lació d’estrelles. (Amb el suport de Movistar i Cultsurfing)
23:00h, placeta: Pianotronik (Xavi Lloses i Àlex Pallí, concert i VJ) L’antipianista, compositor hiperactiu, terrorista sonor i artista multidimensional Xavi Lloses ofereix la pre-estrena del seu nou disc.
00.15h, La Placeta: Guernika (Àlex Pallí, performance) Amagueu les criatures! El temible Àlex Pallí torna a la Cellera, aquest cop amb una relectura en clau de realitat augmentada del Gernika de Picasso.
00.30h, placeta: Rob Clouth + Videocratz (sessió DJ i VJ) Rob Clouth i Miki Arregui Videocratz responen perfectament al prototip del nou creador que troba, en la confluència entre música, imatge i tecnologia, un llenguatge propi amb el que expressar-se.
Durant tota la nit, placeta: Gènesi (Acció Cultural Cellera i FADE, video) Un viatge de quatre hores píxel a píxel entre la Pauleta i en Roc, la persona més gran i l’últim nadó nascut al poble.
Durant tota la nit, placeta: Making Things See (Marc Barnada) Descobriu les enormes possibilitats que permet la visió artificial aplicada a les instal·lacions interactives.
A partir de les 02.30h, C.C.C Can Clos: DJ Ingrid Blancafort, Altered Loopz VJ i Anna Bordonada VJ (sessió DJ i VJ) Crítica, exigent, elegant i sempre al dia en tot el que fa a música electrònica, Ingrid Blancafort estrenarà un nou espai acompanyada del treball visual de Marc Trafak i Anna Bordonada.

+ info a www.fadefestival.com

News World

 • Tecno-Lògica: Jornades de tecnologies lliures per a moviments socials

  Tecno-Lògica: Jornades de tecnologies lliures per a moviments socials

  Una trobada i molta il·lusió han desembocat en aquestes jornades de lògica tecno, en què compartirem saviesa i eines per a un ús intel·ligent, lliure i humà (ergo no capitalista) de les noves tecnologies.

  retrotraer

  Programa detallat:

 • FESTIVAL FADE Cellera de Ter del 29 de juny al 2 de juliol

  En unes circumstàncies socials com les actuals i amb un país torpedejat a la seva línia de flotació en molts aspectes, el fet de destinar diners públics a organitzar un festival d’art digital i electrònica pot semblar ridícul i fins i tot arribar a molestar.

  Tot i això, després de set edicions i la participació de centenars d’artistes, investigadors i formadors, des del FADE continuem reivindicant la importància que suposa el fet de posar en contacte a aquests professionals amb el públic en general.

 • Festival Internacional de Màpping de Girona 2016: ja està en marxa!

  Ja està en marxa la propera edició del Festival Internacional de Màpping de Girona 2016, que aquest any es celebrarà entre els dies 22 i 24 de juliol. Si esteu interessats a participar al concurs, afanyeu-vos, la convocatòria tanca el dijous 28 d'abril de la setmana que ve!

  Concurs FIMG: La convocatòria es tanca el 28 d'abril!
 • LA PEDRERA: MOVIMENTS GRANADOS

  Un espectacle singular de producció pròpia concebut expressament per a La Pedrera i dirigit per Xavi Bové, en el que es representen visualment peces d’Enric Granados mitjançant l’anàlisi del so dels instruments interpretats en directe i del moviment del director musical. Un espectacle a la façana de La Pedrera que uneix harmònicament la llum, la música i l’arquitectura i que és a la vegada un homenatge al gran compositor català, Enric Granados, en el context de les celebracions del centenari de la seva mort.

News ComunitAV

 • NitAV - Linalab & !ME

  AVShow
  Linalab & !ME

 • Circle of Light Festival opens call to ART VISION 2017 International Projection Mapping and VJing Competition

  MOSCOW, RUSSIA – ART VISION, the biggest projection mapping and VJing Competition, opens call! Artists are welcome to submit their projects by 10 August 2017. Shortlisted entry works will be shown on the facades of world famous Bolshoi and Maly Theaters and will be seen by millions and millions of people. The VJ battle will strike in MIR Hall being a brand new indoor venue in Moscow. Top three in each nomination will be awarded with money prizes. Entry is free.

 • Sonar 2017

  Disfruta de Sónar+D y Sónar con tu Acreditación a un precio exclusivo (solo para estudiantes de centros colaboradores)

 • WORLDWIDE CONTEST - http://airspaceispublicspace.io

  WORLDWIDE CONTEST
  You can apply from all over the world. We will send the kits to any country.

 • Concurs audiovisual: Illuminating Curiosity

  Concurs audiovisual: Illuminating Curiosity, organitzat per l'ICFO (Institut de Ciències Fotòniques de Barcelona) amb la finalitat de crear una trobada divertida i creativa entre la societat i les ciències fotòniques.

  A principis d'octubre vam llançar la 2a edició d’Illuminating Curiosity: un concurs audiovisual que exposa curiositats sobre la llum omnipresents a la nostra vida quotidiana i que convida a qualsevol persona amb esperit curiós i creatiu a buscar respostes a aquestes qüestions, explicant-les a través d'un vídeo creatiu, entenedor i original.

 • FLorest.A::

  Florest.A
  Instalación Lumínica realizada por MAV Lluminescene y VJ Vigas (Leandro Mendes) en L'Argentera, Tarragona. Agosto 2015.

  Concepción y Diseño: Lluminescene + VJ Vigas
  Programación DMX: Omar Prole
  Composición Musical: K-Sero
  Composición Visual: Omar Prole + VJ Vigas

  Agradecimientos a la Alcaldía de L'Argentera. Tarragona


 • NITERE.V1:: Led Mapping AV Show

  CAT::
  Segona versió de NITERE presentat al Visual Brasil '15, Barcelona.
  Espectàcle creat per MAV Lluminescene i ProtoPixel.

  Concepte i disseny:
  LLuminescene + ProtoPixel
  Programació DMX:
  Omar Prole
  Programació i Montatge Leds Strips:
  ProtoPixel
  Composició musical:
  Koulomek i K-sero
  Composició visual:
  Omar Prole y Vj Eletrolman